прашувања…

 

 

 

Мене не ми е јасно шо чека Митето и не промовира некоја направија за чистење на воздух?

Дали некогаш, после 1000 години, кога ѓермаците ќе ги снема, французите ќе го имат правото на користење на името Германија или тоа ќе биде право на турците кои живееле и ќе живеат на таа територија во 64 генерација ???
(а да, и Хитлер дали ќе биде француски воин?)

Дали зимно време кога е сончево и топло, е “невреме“ ???

Ако у Македонијата се уведе двојазичност, дали ќе треба да се препеат сите песни на албански или само 20% од песните или 20% од секоја песна???

Кој кого прашал дали сака у НАТО?

Кој кого прашал дали сака у ЕУ?

Кој мисле или се надева дека ако Македонија е во НАТО на народот во Македонија ќе му биде поубаво?

Кој мисле или се надева дека ако Македонија е во ЕУ на народот во Македонија ќе му биде поубаво?

Зошто некој се расправа за нешто шо има?

Зошто ако човекот е интелегентно суштество се уништува сам?