Гроздобер-финал

Не дека сум некој кур-фактор, ама и ја имам душа, а имам и некоја заебана навика да мислам со мојот … More

Празник

Септември, 7ми, сабота. Честит да ти е денот на ослободувањето МОЕ Кавадарци. До душа, вакви честитки не личат да ги … More

светови…

сабота, аеродром Алексадар Македонски Скопје “Таа е наа познатта пеачка …, Силвана Бонева“ „не мајсторе, тоа е Елена Велевска„ “да … More

треЌи ден

Еве треЌи ден кај седам пред воа компјутерот и никако да курдисам. Бе у Кавадарци, у Македонијата (моментално “северна“) и … More

Живо’т, компот

Чудни се чуствата, од далеку. Уште еден месец и ќе бидат 30. Ако не ги рачунаме првите 10, значи дупло … More