светови…

сабота, аеродром Алексадар Македонски Скопје

“Таа е наа познатта пеачка …, Силвана Бонева“
„не мајсторе, тоа е Елена Велевска„
“да де, од Велес…“

И така Елена, или Силвана, го “претица“ цел ред кој чекаме за летот за Базел.
Торбичката и ја носеше еден “Ѓока“, така 2 метра и кусур со 130 – 40 кила и со маичка “М“ на која пишуваше секјурити…

недела, Швиц, Швајцарија

“Општинска фешта“, неколку бини, ногу музика, уште повеќе штандови за пиење и јадење. Народ како шо личи за општонароден собир – НОООГУ.

У сета гужва шетат две млади жени, повеќето од присутните ги поздравуваат, а они им отпоздравуваат, тука и таму ќе застанат и со некои ќе направат краток муабет…
И после а познаваш едната од тие две жени, Петра Гоеси. Претседател на ФДП, една од 4 најголеми партии. Жена која ја “крое“ политиката на Швајцарија.
Секјурити??? Шо е тоа? Обезбедување? Кој од кого да обезбедува? “Чистење на патот“???
Зошто бе виа Швајцарците се толку “глупи“???

Моме! Дај уште едно пиво!