Традиција

Преди 30 години пристигнав у Швајцаријата. Оти од ѓерманскиот знаев исто колку на вујче кобилата, (халт и цурик) допаднав у … More

5%

Јануари 18-ти, лето Господово 2020-то. Скоро 5% од планираното за ваа година го остварив. 18 денови без фацебук и 18 … More

Зајко на стража …

Го пратиле Зајко на стража, пиштол нов му дале и фишеци пет. …. И после неколку години образование и шпартање … More

Христос се роди!!!

Среќни и пријатни Божиќни празници … Денес сè помалку има човечност, а сè повеќе нетрпеливост и неразбирање меѓу луѓето и … More

И, СЕГА!

Филмот досликан. Објективите монтирани на камерите. И почнувам за озбилно да пробам дали е можно да се фотографира цела година … More

Запцуена е !

Нова година. 01.01. – први први шо би рекле. Добро не е понеделник, ама пак прилика да се почне со … More

желба

Покрај што на сите мои роднини и пријатели, како и на цел Свет му посакувам да новата година ни донесе … More