Брус Ли ли?

Излеваш од киното и одма се “испробува“ најновата финта со маЈгери и со разни Ѕуки… Да. Така беше после секој … More

Вива ла Грета!

Грета, девојчето од Шведска. Кое како Дон Кишот јуриша против имагинарниот ни непријател, т.е. против сите нас. Да, човековата околина … More

Мед и млеко

Ако “ти тече мед и млеко“ или “секирта ти паднала у медот“, по оценка на другите, тогаш ти е животот … More

дваесет денарски фраери

При крајот на 20-от Век чаршијата беше сурова. Тогаш, кога јас ја шпартав. Сега не знам. Сега има “неки нови … More

месецот два

02.02.2020 беше, вчера. И нумеролозите одма открија дека тоа е специјален датум! Нешто слично бил 01.01.1010 (виа нешто ногу дигитално … More