ЖИВОТ – компот … # 473

И пак!Вечното “воа да помине и после…“ Да завршиме осмо одделение, после …После екскурзијата…Да фаниме просек, после лесна е…Да завршиме … More

Сакам да кажам … (#02)

(избришано….) Од друга страна сабајлево во 4:50 (средно европско време ) почна пролетта. (избришано …)

Сакам да кажам…

Нели, оти сите сме експерти, за сѐ, сакав и јас да кажам АМА моментално ќе оставам да лафат другите (ногу … More

чудење …

Јас како електричар знам, ако сакаш да доживеиш длабока старост како електричар, треба да пазиш да не те „фане“ струја … More

9-ти март.

Денот после 8-ми март, интернационалниот женски ден, интернационалниот ден на жената, денот на интернационалната жена… до душа нема врска како … More

Непријател повеќе

Како се губе пријател или како се стекнува непријател?Ногу едноставно. Кај некои човеци доволно е да им ја кажиш вистината … More

КОРОНА!!!

“Имаме и Корона, сакаш Корона!?“ со гордост и понос ми понуди еден пријател пиво. Моето прашање беше, од каде е … More