Желба

Во ова време, време на “Covid 19 & co.“, ограничување на движење и живеење, контрола на послушноста, медиумско ставање у … More

Загубено магартто…

На времето, кога ќе сретниш некој разочаран, не мотивиран, човек шо не знае како натаму, секогаш викаме, “изгубено му е … More

Криво дрво

Швајцарија е убава. Швајцарија е зелена. Швајцарија е средена.ДА, сето тоа е така. Ама не оти само Господ и дал, … More

Корона – Тотал

Ако преживеам… Има експерти кои во турбо-модус, моментално по интернет СЀ знаат, затоа јас ќе почекам со објавувањето на овие … More

“ОФАРБАНИТЕ“

ОТПИШАНИТЕ! Отпишаните се првата серија шо памтам дека сум ја следел на телевизијата. После, во епохата на телевизијата се редеа … More

СУПЕР … таквоа

1980 и некоја, ЕМРУЦ Киро Спанџов Брко Кавадарци, првата училница на вториот спрат. Во училницата 40 и кусур ученици од … More