Феријален Сојуз

При крајот на минатиот век одеме на одмор у Охрид. Обично во летувалиштето “Младост“ кое беше дел од “Феријалниот сојуз … More

АпенЦЕЛ

Недела, празник, 24ти мајго славиме делото на браќата ни Кирил и Методиј.Пролетно утро, многу облачно, малку ладно. Чичковците и тетките … More

ПорноФОТОграфија

Презентирањето на човечкиот сексуален акт со цел да се возбуди посматрачот, се вика порнографија. Зборот “порнографија“ потекнува од грчкиот πόρνη … More

За среќа треба време…

Ставаш у недела сабајле, и наместо дожд и магла, сонцето го осветлува чистото небо.Уклучуваш кафемашината, компјутерот и се мислиш дали … More

СДО

“СДО“ Титовите пионери и војниците у “ЈНА“ (Југословенската Народна Армија) знаат дека СДО не е ниту партија, ниту некоја алатка … More