Проклети да се душманите!!!

Пред десетина години мојата сакана фирма “CANON“ исфрли на пазарот примамлива камера, EOS 7D. После само една година од кога … More

Апенцел и јас

Апенцел. Место, регион, кантони во северноисточна швајцарија. На сите нас добро познати по сликите од учебниците, разгледниците и сликите на … More

Пресноварица

И ПАК или И ОПЕТ или schon wieder или ancora una volta … Врти го и сучи го како сакаш, … More