од едно друго време

89та кога дојдов у Швицарска, бев горд што доаѓам од Југославија. Не само заради тоа шо како југословен освен „црвениот … More

(не)Вкусот на короната

Во Швајцарската Конфедерација освен што секогаш и секаде може да најдиш “ТОБЛЕРОНЕ“, кое како и на Кока Колата само името … More

Без вкус…

Бели ЛЕД-светилки, темни утра, новозаразени од корона, Трамп или Бајден…. Се еба сета есенска романтика! “Насмијеши се“ од Дивље Јагоде … More