Пролетни мисли

Вирус
Епидемија
Вакцинирање
Ограничувања
Затворено
Миете ги рацете
Супер стар
Супер глас
Педери у реклама за Велигден
Лезбејки во борба за права
Евреи кои 100 години малеат
Фирми шо ти продават топол воздух
Европа
Нато
Попис
Не попис
Песна за “евровизија“
…..

И после тиа педерсколезбејскисоцијалистичкиеврејски медиуми ќе не “масират“ со песмата “Јерусалема“ која треба да ни ги врати радоста и оптимизмот во животот.
Сакам само едно да кажам, на мој мајчин јазик, на Македонски/кавадаречки:
“АБЕ ОЈТЕ СИТЕ У ПИЗДУ МАТЕР!“

Последните неколку недели и ако во чекање и вонредна ситуација, пак некако поминаа турболентно. И покрај тоа шо НИШТО не се работеше, време за нешто да потераш некако не се најди.
Последните денови, недели, имаше доста добри прилики да се направе по некоја интересна фотографија.
Благодарам на променливите временски услови!
И така од ден во ден “убавите“ фотографии ги оставаме за да наеднаш сите ги провериме. И дојде сабота. И оп, наеднаш само од саботата еден куп интересни фотографии.
Така си направиме еден албум, само од сабота, а другите фотографии ќе ги објавиме со “месечниот преглед“ за месец март.

Тие денови и активно се работе на припреми на мото сезоната 2021. Моторката скоро скроз спремна, ама одамна планираниот “фото систем“ и оваа зима нема да се оствари.

Здравје, “за напред“!