Будење

Пролет. Полека целата природа се разбудува. Некои растенија се напупени, некои веќе цветат или праќат полен, осеќам јас на моите … More

Утрински спокој

Утро, Гребиш мразот од стаклото на колата и се пушташ у реката на автомобили правец работа… Уште не расонет и … More

Март ин ка

Понеделник, 1-ви март, почеток на пролетта – метеоролошка. Воден од неколку топли денови минатата недела (од вторник до петок), денеска … More

Не врзан муабет #03

Сабота, навечер, модус – ковид 19 време за “не врзан муабет….“ Еве, ќе почниме да славиме, тука и таму, годинка … More

Петок, (не 13-ти!)

Петок, 19.02.2021 ► американците јавуват дека “слетале“ на Марс ► Заводот за здраство на Швајцарската Конфедерација објавува околу 1000 новозаразени … More

14 февруари 2021

недела, 14 февруари 2021, Св. Трипун. Не, не ми е грешка напишано. Јас така си го знам. Така баба Зора … More

Вакум

Вакум, а може де се разбере како “факуум“, а може да се поделе у “фак у ум“ и на крај … More

Црно-бело во боја….

Госпоѓата Холе (Frau Holle) го испушти целиот свој раскош преку ридјето и полињата на Швајцарската Конфедерација. Па така зелената Швајцарија … More